Čína za desať dní dokončila v meste Wu-chan stavbu novej nemocnice s približne tisíc lôžkami, ktorá má slúžiť ľuďom nakazeným novým typom koronavírusu. Na facebooku to uviedol čínsky vládny Ľudový denník. Zároveň zverejnil aj časozberné video zo stavby.

V piatok vystúpil počet obetí koronavírusu na 722. Okrem pevninskej Číny hlási prvú obeť aj USA a Japonsko. Američan vyskytujúci sa vo Wu-chan je vôbec prvou obeťou zo Spojených štátov. Okrem úmrtia spôsobené nákazou koronavírusu padajú vyčerpaním aj lekári a zdravotnícky personál, ktorý nepretržite kontroluje ďalšie možné nakazené osoby.

V piatok bol zaznamenaný rekordný nárast nakazených. O niečo lepšou správou je, že sa už 2000 ľudí podarilo vyliečiť. Koronavírusom najčastejšie podliehajú starí ľudia a osoby s podlomeným zdravím.

V čínskom meste Wu-chan, ktoré sa stalo epicentrom nákazy smrtiacim koronavírusom, sa odohral hotový zázrak. Stavitelia dokázali vybudovať novú špecializovanú nemocnicu v priebehu desiatich dní, no pri pohľade na interiér medicínskeho zariadenia vám možno príde nevoľno.

Článok pokračuje na ďalšej strane.