Policajti sa zaoberajú incidentom na pražskom Žižkove, pri ktorom taxikár jazdiaci pre spoločnosť Bolt podľa Denník N včera dopoludnia vytiahol z auta nevidiacu ženu, pretože nechcel odviezť jej vodiaceho psa. Polícia prípad rieši ako priestupok. Firma už s taxikárom ukončila spoluprácu a žene sa ospravedlnila.

Nevidiaca žena sa včera dopoludní stratila na pražskom Žižkove, na Bořivojovej ulici vošla do hotela a prosila o pomoc. „Požiadala, či by som jej zavolala taxík. Mala v ruke telefón s pripravenou aplikáciou. Vodič prišiel asi za tri minúty, odprevadila som ju k autu a pomohla usadiť. Ona si posunula prednú sedačku a jej pes skočil dovnútra a stočil sa jej k nohám , „opísala Blesku recepčná hotela Theatrino.

Rozprávala, že pasažierku po nastúpení vodič upozornil, že psa nepovezie. „Mal by údajne celé auto od chlpov. Ona ale zavrela dvere a začala sa s ním dohadovať. Nakoniec odišli, tak som odišla, “ opisovala recepčná.

Volanie o pomoc
Po chvíli začula z ulice volanie o pomoc. Vybehla von a tam už pani Kveta ležala uprostred vozovky. „Pomohla som jej vstať. Svedkyňa, ktorá všetko natočila na mobil, hneď vytočila číslo polície, „dodala. Pozrite si celý incident na nasledujúcej strane.

Článok pokračuje na ďalšej strane.