Nechutné, nemorálne, neospravedlniteľné! Ako inak sa dá nazvať špinavý podvod, ktorý zneužíva mená štyroch mediálne známych slovenských detí trpiacich spinálnou svalovou atrofiou? Na odporný manéver niekoľkých jedincov, ktorým ste možno prispeli aj vy, upozornil moderátor Vilo Rozboril.

Slovákov aktuálne sužujú smutné príbehy štyroch slovenských rodín, v ktorých Riško, Amélia, Alex a Alexej trpia závažným ochorením SMA. Po tom, čo bola vyhlásená verejná zbierka, sa však objavili nechutní podvodníci.

Štyri slovenské rodiny sa musia pasovať s veľmi krutým osudom. Ich detičky, Riško, Amélia, Alex a Alexej trpia ochorením SMA s tým, že ich liečba je možná len v Amerike. Dokopy pritom potrebujú vyzbierať závratnú sumu 8 miliónov eur, no doposiaľ sa podarilo vyzbierať niečo cez dva milióny, ktoré zatiaľ pokryjú len liečbu Riška.

Na pomoc sa preto prihlásil aj politik Boris Kollár, ktorý rodinám poslal 21-tisíc a k darovaniu peňazí vyzval aj ďalších v parlamente. Po vyhlásení verejnej zbierky a odprezentovaní príbehov vo Vilovom Siedmom nebi sa našli nechutní podvodníci, ktorí sa snažia zarobiť na dôverčivých a nápomocných Slovákoch. Inak ako hyenizmus sa ich konanie ani nedá nazvať.

Článok pokračuje na ďalšej strane.