Na Slovensku začali platiť preventívne opatrenia na zabránenie šíreniu koronavírusu medzi ľuďmi. Veľká časť úradov prispôsobila svoju prevádzku tak, aby nevznikali na jednom mieste väčšie skupiny ľudí. Ministerstvo vnútra rovnako vyzvalo, aby ľudia obmedzili návštevy úradov.

Množstvo Slovákov už dostalo SMS-ku od Ministerstva zdravotníctva, aby využili službu e-recept a lieky si nechali predpísať lekárom elektronicky. To v utorok narazilo na problém, keďže Bratislavský samosprávny kraj zaznamenal veľké množstvo telefonátov od pacientov, ktorí sa nemohli dovolať svojim lekárom.

Vláda tvrdí, že alarmujúca situácia je pod kontrolou a Slovensko je na koronavírus pripravené, je to ale ozaj tak? Zúfale slová mladej Slovenky, ktorá opísala vlastnú skúsenosť, hovoria za všetko.

22-ročná Diana už niekoľko rokov študuje v Taliansku, presnejšie v regióne krajiny Emilia Romagna, ktorý je momentálne druhý najviac nakazený región. Diana sa preto rozhodla, že vycestuje domov spolu aj s jej kamarátkou, no ešte predtým zodpovedne navštívili obvodnú lekárku. Tá im spravila testy, ktoré preukázali, že ich zdravotný stav je v poriadku a nákaza koronavírusu u nich nehrozí. Mladé dievčatá napokon vycestovali domov a tu sa začal ich príbeh:

Článok pokračuje na ďalšej strane.