Len pár hodinami dozadu informoval premiér Peter Pellegrini o tom, že Slovensko má ďalších 6 nakazených ľudí koronvírusom. Momentálne je ich teda 16, z toho 4 sú v karanténe v Rakúsku. Štát sa preto rozhodol rázne zakročiť.

Od štvrtku platí na celom území krajiny mimoriadna situácia. Na Slovensku máme potvrdených 16 prípadov nákazy koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali zatiaľ dokopy 713 vzoriek. Kým v utorok nepribudol ani jeden prípad, v stredu potvrdili nákazu u troch ďalších ľudí. Tí mali byť v kontakte so slovenskou rodinou v Kittsee, ktorá je v karanténe.

Ústredný krízový štáb prijal v súvislosti s hrozbou šíriaceho sa koronavírusu preventívne opatrenia, ktoré však výrazne zasiahnu do života všetkých Slovákov. Tie sa totiž už netýkajú len školstva, ale aj dopravy či gastronómie!

To, o čom sa doposiaľ len šuškalo, sa stáva skutočnosťou – ústredný krízový štáb prijal tvrdé preventívne opatrenia, dotýkajúce sa všetkých činností nášho života. Zatvárajú sa nielen školské zariadenia, ale aj reštaurácie či medzinárodné letiská. Veľké obmedzenia sa týkajú aj dopravy a nakupovania. Nižšie nájdete celý zoznam preventínych opatrení.

Článok pokračuje na ďalšej strane.