Je tomu len zopár hodín, čo vláda Slovenskej republiky prijala preventívne špeciálne opatrenia voči koronavírusu, ktorými mieni zabrániť rozširovaniu nákazy. Robia však občania skutočne všetko pre to, aby ste ostávali vy aj vaše rodiny v bezpečí?!

Predovšetkým rodičia malých detí, ktorí mimoriadne zatvorenie škôl a škôlok pochopili ako extra jarné voľno “zadarmo”, postavili zo stoličiek mnohých zodpovedných Slovákov.

Tí sa totiž snažia chrániť sa proti pandémii koronavírusu všetkými možnými spôsobmi. Načo je to ale dobré, keď ich nakazí niekto, kto sa nestráni ísť na svah, či dokonca do Talianska?

Hoci spočiatku bol koronavírus COVID-19 skôr akousi abstraktnou hrozbou, ktorá sa nás zdanlivo netýkala, dnes je situácia viac ako vážna. Krízový štáb zaviedol prísne opatrenia, týkajúce sa predovšetkým cestovania z a do zahraničia či miest, kde sa združuje veľké množstvo ľudí – školských, kultúrnych a rekreačných zariadení, obchodných centier či dopravných prostriedkov. Mnohí sa však napriek tomu správajú viac ako ľahostajne.

Článok pokračuje na ďalšej strane.