Taliansky záchranár Diego Bianco († 47) jazdil so sanitkou pre nemocnicu v severotalianskom Bergame, pri výkone svojej práce sa nakazil smrtiacim koronavírusom. Muž až do poslednej chvíle zostával optimistický.

Počas noci sa jeho stav ale rapídne zhoršil, a nakoniec boj s chorobou prehral. Záchranár po sebe zanechal ženu a osemročného syna Alessia, informoval denník The Mirror.

Koronavírus spôsobujúci chorobu Covid-19 sa u neho potvrdil vo štvrtok 12. marca. Ochorelo tiež niekoľko jeho kolegov, nikto však nečakal, že by choroba mohla mať tak rýchly priebeh.

Manželka sa ho márne snažila oživiť
Capoferriová uviedla, že zaspávali dosť neskoro, okolo pol štvrtej ráno. „Posielal ma si ľahnúť, s tým, že si len nájde pohodlnú polohu. Pýtala som sa prečo? A tiež či si myslí, že umrie. Usmial sa na mňa a povedal, že nie, “ povedala Talianka miestnemu denníku L’Eco di Bergamo. Manželia od chvíle, keď sa u neho objavili príznaky, spali v oddelených spálňach.

Manželka išla Bianca o pol šiestej ráno skontrolovať, v tú dobu bol už jeho stav kritický, mal problémy s dýchaním a dostal infarkt. Capoferriová zavolala záchranku, manželovi poskytla okamžitú pomoc a začala s masážou srdca. Na pomoc jej prišla aj susedka, ktorá je zdravotná sestra, na príjazd sanitky čakali 20 minút. Po celú dobu sa ženy snažili Bianca oživovať.

Článok pokračuje na ďalšej strane.