Naša prezidentka poberá od nástupu do funkcie plat vo výške približne 13-tisíc eur. Mnohí Slováci očakávajú, že by sa mala v čase korona-krízy rovnako ako poslanci vzdať časti príjmu v prospech ľudí. Jej reakcia vás šokuje!

Čo v súčasných dňoch trápi prezidentku Zuzanu Čaputovú? Presne to isté, čo väčšinu Európy – koronavírus. Zmenil totiž nielen osud kontinentu, ale aj jej vlastný život, a to nielen po profesionálnej, ale i osobnej stránke. Svojho platu sa však momentálne zrieknuť nechce. Má na to pádny dôvod.

Slovensko aktuálne bičuje karanténa v dôsledku celosvetovo rozšíreného koronavírusu a po zintenzívnenom testovaní je u nás potvrdených 269 prípadov nákazy. Mnoho rodín začína postihovať vírus aj v ekonomickej a finančnej oblasti.

Viacerí Slováci preto očakávajú, že poslanci by si mali v týchto časoch zo solidarity znížiť svoje niekoľkotisícové platy. Po návrhu poslanca z klubu ĽSNS sa tak zatiaľ neudialo, no s vysvetlením prišiel Jozef Bubnár z OĽaNO. Niektorí by rovnakú solidárnu pomoc očakávali aj od prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá poberá plat vo výške približne 13-tisíc eur.

Článok pokračuje na ďalšej strane.