Televízna hviezda však teraz usúdila, že verejnosť, a najmä ženské osadenstvo, by o problematike onko-gynekologických záležitostí malo byť čo najviac informované. Adela sa totiž zaradila medzi dámy s dlhodobo zlými výsledkami z cytológie, kde hrozí zvýšené riziko vzniku rakoviny krčka maternice.

Vinczeová prehovorila o “amputácii” krčka
,,Priznám sa, že v karanténe som už od 11. februára, čiže som doma už strašne dlho. Bola som totiž na konizácii krčka maternice a myslím, že je dôležité o tom hovoriť kvôli prevencii.

Nebolo to žiadne prekvapenie, chodím poctivo, raz za pol roka, sledovala som to, lebo som mala cytológiu už dlhšie tak na hrane. Som rada, že to dopadlo “len” takto,” moderátorka odtajnila pre Madam Eva operačný zákrok.

Uznávaná slovenská osobnosť zároveň ženy nabáda, aby preventívne prehliadky nebrali na ľahkú váhu. V nemocnici sa pri nej zotavovala pacientka, ktorá sa o vážnych zdravotných problémoch dozvedela až po 15-tich rokov, keďže lekárov veľmi nenavštevovala. Jej liečba si preto teraz kvôli vyššiemu výskytu rakovinotvorných buniek vyžaduje omnoho viac času a pozornosti, zatiaľčo Adela sa môže zotavovať v pohodlí domova.

FOTOGALÉRIA: