Profesor Vladimír Krčméry už nie je členom ústredného krízového štábu. Informáciu priniesol Denník N.

„Cítim sa unavený. Najviac sa teším na dôchodok, o dva mesiace môžem ísť do dôchodku a taktiež končím v krízovom štábe postupne. Krízový štáb končí, keď končí kríza, teda v priebehu dvoch-troch mesiacov skončíme v krízovom štábe. To bude úžasné, že človek bude môcť ísť pokojne do dôchodku a troška zhodnotiť svoj život,“ opisoval Krčméry pred pár dňami v rozhovore pre denník SME. Oficiálny koniec však zrejme prišiel o niečo skôr.

Infektológ mal ostatných členov štábu o tomto kroku informovať minulý týždeň s tým, že tak urobil zo zdravotných dôvodov.

Ústredný krízový štáb vláda zriadila 23. marca. Ide o užší tím odborníkov, ktorých úlohou je permanentne vyhodnocovať informácie a koordinovať činnosť v rámci zabezpečovania rozhodnutí a prijímania opatrení, ktoré majú zamedziť šíreniu nového koronavírusu.

V krízovom štábe sú napríklad aj odborník na biochémiu Robert Mistrík, manažér pôsobiaci v oblasti IT a telekomunikácii Peter Škodný či predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.