Počas súčasnej pandémie Sulík síce súhlasil, aby boli obchody v nedeľu zatvorené, ale len pod podmienkou, že hneď po skončení koronakrízy sa znova otvoria. V opačnom prípade by sa podľa neho ešte viac prehĺbila nezamestnanosť.

Po tom, čo sa čoraz častejšie ozýva premiér Matovič s tým, že by si želal, aby zostali nedele voľné už navždy, sa v koalícii začína skloňovať nové riešenie. Pôvodne pritom vládna štvorica v programovom vyhlásení vlády zatváranie obchodov vôbec nespomína.

„Vieme si predstaviť kompromis, kedy by zamestnanec dostal pri podpise zmluvy možnosť odmietnuť pracovať v nedeľu,“ povedala Novému Času Sulíkova hovorkyňa Katarína Svrčeková.

S veľmi podobným postojom vyrukovala aj vicepremiérka zo Za ľudí Veronika Remišová. „Pragmatické riešenie by bolo, aby obchody mohli zostať v nedeľu otvorené, ale zamestnanci by zároveň mali nárok na vyhlásenie, že v nedeľu nechcú pracovať a zamestnávateľ by to musel rešpektovať,“ navrhla v relácii Rádia Lumen. O podrobnostiach však zatiaľ hovoriť nechcela ani po otázkach Nového Času.

Okrem Matoviča a strany OĽaNO sú k trvalému obmedzeniu predaja v nedeľu naklonení aj ľudia z Kollárovej strany Sme Rodina. “Nemáme problém s tým, aby obchody zostali v nedeľu zavreté,“ povedal Peter Pčolinský.