Aj keď sa o tom probléme hovorí pred každým letom znovu, vždy sa objavia ďalší nezodpovední rodičia, ktorí nechajú svoje dieťa zatvorené v rozpálenom aute. Teplota vo vozidle, na ktoré svieti slnko, v takýchto prípadoch dosahuje hodnôt, ktoré môžu byť pre deti smrteľné.

Iba 18-mesačný chlapček z anglického mesta Saffron Walden cez víkend na nezodpovednosť svojej matky našťastie nedoplatil.

Každý rok na to upozorňujú noviny, televízne stanice i záchranári. V lete nenechávajte svoje deti zatvorené v aute, pretože na priamom slnku sa môže vozidlo premeniť v rozpálenú pec.

Aj napriek opakovaným varovaniam sa ale každý rok objaví veľa prípadov nezodpovedných rodičov, ktorí svoje ratolesti v aute buď zabudnú, alebo jednoducho ľahkovážne odložia, a idú si nakúpiť. Nezriedka sa potom stáva, že dieťa neznesiteľné teplo nevydrží a zomrie.

Tak našťastie nedopadol 18-mesačný chlapček z anglického Essexu, ktorého nechala jeho matka v sobotu sedieť v aute na slnku. Dieťa v rozpálenom aute strávilo zhruba hodinu.

Okolo auta sa za zamknutým dieťaťom rýchlo zišiel dav ľudí, ktorí riešili, čo urobiť. „Bolo to neuveriteľné… Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.