Keďže nás už o týždeň čaká pretestovanie veľkej časti obyvateľstva, mohlo by práve toto podporiť myšlienku upustenia od celkového blackoutu. Na dôležitom zasadnutí, kde sa osobne stretlo až sedem ministrov a viacero odborníkov, padol finálny verdikt – Slováci sa majú pripraviť na čiastočný lockdown!

Čo môžeme očakávať?
Do praxe by mala byť vo veľmi blízkej budúcnosti uvedená kombinácia plošného testovania na koronavírus a čiastočného vypnutia určitých systémov v krajine. Občania štátu by sa teda nateraz vraj definitívneho uzavretia obávať nemuseli, no s obmedzeniami bude treba i naďalej rátať.

„Účasť na včerajšej pandemickej komisii bola historická, bolo tam asi 7 ministrov. Ak si správne spomínam, záver z komisie bol taký, že to bude kombinácia miernejšieho lockdownu a testovania,” uviedol minister obrany Jaroslav Naď v Ranných novinách televízie JOJ.

Už v pondelok sa môže Slovensko kompletne vypnúť. Informáciu priniesla TV JOJ, pričom sa odvoláva na zdroje z krízového štábu, ktorý rokuje dnes. Už večer tak budeme poznať presný osud Slovenska v nasledujúcich týždňoch.