Ľudia pracujúci v zdravotníctve majú v týchto dňoch mimoriadne náročnú prácu. Kým na oddeleniach pribúdajú pacienti v zlom stave, práceschopných lekárov a sestričiek zas kvôli šíriacej sa nákaze každým dňom ubúda. O to smutnejšie je, že v takejto situácii komplikujú ich prácu ešte aj samotní ľudia, ktorých život je v ich rukách.

Čo sa vlastne stalo v košickej nemocnici?
Za všetko hovorí prípad len 19-ročnej čerstvej rodičky Jany, ktorá bola v piatok 23.10. hospitalizovaná na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení UNLP Košice. Táto žena nielenže odmietla podstúpiť test na COVID-19, no navyše si ani po naliehaní nenasadila rúško. V nemocnici svojím správaním vyvolala poriadny chaos.

Napriek snahe lekárov, ktorí sa ju snažili poučiť o jej zdravotnom stave, s nimi Jana odmietala celé hodiny komunikovať, čím nielenže sabotovala ich starostlivosť, no ohrozila seba, svoje vlastné dieťa, zdravotnícky personál aj životy všetkých ostatných pacientov.

Akoby to nestačilo, rodička sa na radu svojej matky rozhodla kontaktovať advokátku JUDr. Adrianu Krajníkovú, ktorá ju telefonicky uistila o tom, že odmietaním opatrení robí správnu vec a nabádala ju k tomu, aby vo svojom bojkote pokračovala.

Situácia sa vyhrotila natoľko, že k nej boli prizvané aj policajné zložky. Celá vec bude mať aj súdnu dohru, pričom advokátka Krajníková naďalej trvá na svojej pravde a dokonca pre ženu spísala právny dokument, ktorého snahou bolo zakázať personálu nemocnice, aby Janu nútil do vecí, ktoré robiť nechce (napríklad do podstúpenia testu na koronavírus). V nedeľu 25.10. pacientka porodila zdravé dieťa, ktoré dostalo meno Nela.

Nezodpovednej matke tlieska čoraz viac ľudí
Najsmutnejšie na celej veci je, že zo spomínanej Jany sa stala hrdinka určitých známych internetových stránok. Nehovoríme pritom len o komunite stojacej za advokátkou Krajníkovou, ale napríklad aj za kontroverzným poslancom Ľubošom Blahom, ktorý vo svojom najnovšom dezinformačnom statuse nielenže blahoželá žene k jej prístupu, ale tiež povzbudzuje ostatných, aby sa zachovali rovnakým spôsobom