Slovensko sa zmieta vo veľmi ťažkej situácií, ktorú intenzívne vníma aj prezidentka Zuzana Čaputová. Iba pár hodín pred významným výročím Nežnej revolúcie sa rozhodla prehovoriť k občanom prostredníctvom televízie RTVS.

Na počesť Nežnej revolúcie predniesla prezidentka Zuzana Čaputová príhovor. K Slovákom sa prihovára s úprimnými slovami, aby sme zo seba dostali to najlepšie a obstáli tak, ako pred 31 rokmi. Vzhľadom na súčasnú situáciu, kedy sú v popredí naše životy a zdravie, môže mať sloboda svoje limity.

Zuzana Čaputová sa rozhodla upozorniť na dôležitosť spomienky na 17. november, ktorá je v histórií Slovenska jednou z najvýznamnejších pripomienok. ,,Pripomeňme si ho, prosím, spôsobom hodným etosu Novembra 89, teda ako dôstojnú oslavu znovuzískanej slobody a demokracie a vyjadrenie vďaky tým, ktorí sa o ne pričinili,“ uviedla v príhovore v televízií RTVS.

Prezidentka si totiž veľmi dobre uvedomuje, že počas druhej vlny pandémie koronavírusu je sloboda občanov výrazne obmedzená. Jedným dychom však dodala, že je táto situácia nevyhnutná v záujme ochrany zdravia. Ťažkou dobou by sme sa však nemali rozhádať a naďalej držať spolu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.