Utorkové protesty zriadené k 17. novembru, spojené s pamiatkou odstránenia komunistického režimu v Česko-Slovensku, skončili. Kým sa niekoľko tisícok zúčastnených ľudí v Bratislave zhromažďovalo pred vládnymi budovami, polícia Slovenskej republiky stála v prvej línií a dohliadala na bezpečnosť “akcie”.

Protestujúce skupiny pred Úradom vlády Slovenskej republiky sa okrem vulgárneho vyjadrovania uchýlili aj k hádzaniu delobuchov priamo do prvej línie.

Poniektorí sa pokúsili zhodiť zátarasy medzi rozvášneným davom a vládnou budovou, pričom niekoľko desiatok ťažkoodencov a policajtov na koňoch tak muselo dohliadať a ošetrovať priebeh situácie. Na niektorých občanoch však boli dokonca nútení použiť pre extrémne chovanie aj slzotvorný plyn.

Bratislavská demonštrácia proti opatreniam s úmyslom docieliť demisiu slovenského premiéra sa vyvíjala rozličnými spôsobmi. Napriek tomu, že do ulíc bezpochyby vyšlo množstvo slušných občanov, našli sa, žiaľ, i takí, ktorým uznávanie tradičných hodnôt asi veľa nehovorí.

Článok pokračuje na ďalšej strane.