Potom, čo Igor Matovič vyzval Richarda Sulíka, aby predstavil nový plán, ktorým chce efektívne vyviesť krajinu z koronakrízy, sa predseda SaS tejto príležitosti chytil všetkým prstami. Na pondelkovej tlačovej besede zverejnil kroky, ktoré chce na zvládnutie krízy podniknúť.

Igor Matovič pred časom zverejnil výzvu Richardovi Sulíkovi, aby predstavil Slovensku vlastný plán na zvládnutie boja s pandémiou. Predseda SaS naznačil, že plán je takmer hotový, no premiér mu poslal uštipačný odkaz o Mongolsku. Na pondelkovej tlačovej besede sa Sulík spolu s ďalšími členmi strany postavili pred verejnosť a svoj sľub o protipandemickom pláne naplnili.

“Figu borovú máme plán!” týmito slovami komentoval nový plán Sulíkovej SaS, ktorá sa snažila priniesť ľuďom viac slobody a zároveň bojovať s koronavírusom efektívnejšie a zachrániť tak ekonomiku aj životy.

Minister hospodárstva uviedol, že súčasný boj prebieha dosť chaoticky, pričom je ignorovaná časť odborných názorov. S novým plánom, ktorý SaS nazvala Semafor zdravia, chce Sulík zaviesť výrazné zmeny pri testovaní. “Jasný, konkrétny, logický, pochopiteľný plán je to, čo nám chýba ako soľ,” uviedol.

Článok pokračuje na ďalšej strane.