Choroba jej zdeformovala tvár aj telo – kvôli nej má predkus s obrovskými konskými zubami, zakalené oko, kostnatú tvár, extrémne vyziabnuté telo. Dvadsaťšesťročná Lizzie Velasquez trpí Marfanovým syndrómom, ktorý postihol napríklad aj slávneho huslistu Niccolò Paganiniho.

Prešla si peklom
Lizzie Velasquez naozaj nie je žiadna krásavica. Už od detstva si tak užila svoje. Vrstovníci dokážu byť viac než krutí. A nielen tí. Všetko vyvrcholilo, keď mala 17. Paradoxne vraj ale práve ľudská zloba a nenávisť zmenili jej život k lepšiemu.

„Cítila som, ako keby ma niekto skrz počítačovú obrazovku napadol a dal mi päsťou. Myslela som si vtedy, že si vyplakám oči,“ opisuje Lizzie Velasquez svoje pocity, keď si musela čítať nenávistné príspevky pod videom, ktoré, keď mala sedemnásť rokov, niekto umiestnil na YouTube s titulkom, že ide o najškaredšiu ženu sveta.

Mladá žena sa pritom narodila s vrodenou genetickou poruchou zvanou Marfanov syndróm. Týmto syndrómom trpel napríklad slávny huslista Niccolo Paganini. Choroba postihuje srdce, oči, kosti a bráni človeku, teda aj Lizzie pribrať na váhe. Tá je nakoniec autorovi nenávistného videa vďačná.

Článok pokračuje na ďalšej strane.