Situácia v boji s Covid-19 sa každým dňom mení, a žiaľ, namiesto pozitívnych správ prinášame ešte horšie. Mutácia koronavírusu neprestáva, práve naopak, vírus si vytvára ďalšie nové varianty, ktoré sú ešte nákazlivejšie a rýchlejšie.

Stredná Európa nečelí len návalu britskej mutácie koronavírusu. Všetko nasvedčuje tomu, že v Česku aj na Slovensku sekunduje nový variant mutácie s názvom B.1.258, ktorý sa objavil nezávisle od britskej mutácie a rovnako sa šíri rýchlejšie ako pôvodná verzia koronavírusu, uvádza Virological.

V Česku a na Slovensku bol spozorovaný nový variant mutácie koronavírusu. Treba upozorniť na to, že v Česku ani na Slovensku tento variant koronavírusu nevznikol, no práve my sa „hrdíme“ jeho vysokým výskytom. Štúdie vychádzajú z analýzy vzoriek z jesene. Zoznám sa, nesie názov B.1.258.

Podľa predbežných informácií sa medzi ľudmi dokáže šíriť rýchlejšie. Zatiaľ bol potvrdený aj v niektorých ďalších krajinách Európy, konkrétnejšie vo Švédsku, Poľsku, Nemecku, Holandsku, Dánsku či na Islande. Ako informuje portál Thailand Medical News, malo by ísť o infekčnejšiu formu mutácie.

Článok pokračuje na ďalšej strane.