Len čo sa presunuli do Kanady, nezdalo sa, že by vojvodský pár zo Sussexe čakala úžasná kariéra, štúdium, alebo práca v Kanade. Lenže karty sa otáčajú a ich stúpajúca popularita môže mať nakoniec veľmi nepríjemné dôsledky pre budúceho kráľa a jeho ženu.

Približne pred rokom vydala dvojica Harry a Meghan vyhlásenie, v ktorom stálo, že sa vzdávajú “členstva“ v kráľovskej rodine. ,,Po mnohých mesiacoch rozmýšľania a rozprávania sme sa rozhodli zmeniť naše postavenie v tejto inštitúcii. Vzdávame sa titulu seniorských členov kráľovskej rodiny a chceme pracovať na tom, aby sme sa stali finančne nezávislými, no napriek tomu neustále plne podporovať kráľovskú výsosť,“ prezradili vo svojom oficiálnom stanovisku na začiatku januára 2020 s tým, že začali pracovať na vlastnom charitatívnom projekte.

,,Plánujeme vyvážiť náš čas medzi Spojeným kráľovstvom a Severnou Amerikou a naďalej si ctiť svoju povinnosť voči kráľovskej rodine. Táto geografická rovnováha nám umožní vychovať nášho syna a zároveň poskytnúť našej rodine priestor na zameranie sa na ďalšiu kapitolu,“ dodali na margo toho, kde budú žiť. Dnes je už každému jasné, že dvojica sa v Amerike skutočne usadila.

Aj bez podpory kráľovskej rodiny si Meghan (39) a Harry (36) vedú veľmi dobre. Spolupráca so streamovacími službami Netflix a Spotify im vynáša slušné peniaze. Podľa odborníka na kráľovskú rodinu Duncana Larcombeho by týmto tempom čoskoro mohli mať značku v hodnote miliárd dolárov, uvádza britský denník Mirror. Veľmi pekné. Lenže:

Ich úspech by mohol znamenať neúspech u druhého kráľovského potomka. Larcombe totiž podľa webu TN.cz predpovedá, že by sa ľudia mohli viac zaujímať o nové projekty Harryho a Meghan. Nie už o tradičné kráľovské akcie.

To sa vraj pritom v menšom meradle deje aj teraz. „Keď 50 miliónov ľudí sleduje Harryho rozhovor o organickom jogurte alebo čomkoľvek inom, čo práve propaguje, a 5 tisíc ľudí sleduje jeho brata princa Williama, ako sa zúčastňuje kráľovskej schôdzky alebo otvorenie nového supermarketu, v tú chvíľu sa z toho stáva problém,“ vysvetľuje Larcombe, že mladší z princov Charlesa môže čoskoro svojho brata absolútne zatieniť.

Aj keď kráľovná s odchodom svojho vnuka z monarchie súhlasila, správanie Harryho sa jej nepáči. Od vstupu do Spojených štátov totiž jej vnuk prestal byť apolitický a otvorene svoj vplyv využíval na to, aby ľudí vyzýval voliť oponenta Donalda Trumpa. Stále sa však otvorene hlási ku kráľovskej rodine. V mene monarchie dokonca položili veniec na pomník Dňa vojnových veteránov v Los Angeles.

Táto tradícia je však mimoriadne dôležitá pre kráľovskú rodinu a Alžbeta sa poriadne nahnevala. Rázne sa totiž vyjadrila, že Harry zastupovať kráľovskú rodinu bez jej zvolenia nesmie – predsa sa sám rozhodol, že z nej odíde vďaka naliehaniu svojej manželky. Zdá sa však, že mu povinnosti, ktoré mal ako vojvoda zo Sussexu chýbajú – len prednedávnom totiž médiá prišli s informáciami, že Harry plánuje cestu do Veľkej Británie. Znemožnila mu to situácia ohľadom koronavírusu, no ako sa vyjadril blízky priateľ mladšieho syna Lady Diany, Harrymu život v Spojenom kráľovstve chýba. Nehovoriac o tom, že ho jeho manželka tlačí do aktivít, ktoré mu nikdy neboli pochuti. Verejné vystupovanie nie je totiž pre ryšavého vnuka kráľovnej žiadnym triumfom. Jeho manželka, herečka Meghan Markle, si to však značne užíva a podpisuje jednu zmluvu za druhou. Podľa viacerých zdrojov je teda otázne, kedy dvojica – a či vôbec, zosúladí svoj pohľad na život.

FOTOGALÉRIA: