Po dlhom boji s ťažkou chorobou v stredu vo veku 77 rokov zomrel obľúbený slovenský herec. Vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informuje Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.

Herectvo na vysokej škole Stražan síce nevyštudoval, ale aj tak patril k najvýraznejším osobnostiam Divadla Jonáša Záborského v Prešove, ktoré bolo od 1. septembra 1960 jeho domovskou scénou. V rokoch 1999 až 2000 vykonával funkciu umeleckého šéfa činohry DJZ.

„Jeho život bol pevne spätý s Divadlom Jonáša Záborského. Prežil v ňom celú svoju hereckú dráhu a stal sa jeho neodmysliteľnou súčasťou. Úprimnú sústrasť jeho najbližším a česť jeho pamiatke,“ uviedlo divadlo.

Herecké skúsenosti získaval v epizódnych a menších postavách. V druhej polovici 60. rokov 20. storočia sa jeho herectvo rozvíjalo v čoraz náročnejších úlohách, ktoré preverili jeho talent. Vystupoval najmä v postavách mladých mužov v hrách z najrôznejších dramaturgických okruhov. Stvárňoval ich s chlapčenským pôvabom, prirodzeným šarmom, ale aj s vnútornou zaangažovanosťou a úprimnosťou.

Článok pokračuje na ďalšej strane.