Na tej pôsobil nahnevane. Vyhlásil, že pokiaľ bude tento “cirkus” ďalej pokračovať a kríza sa bude naťahovať viac ako týždeň, odíde z vlády. “Predstúpim pred ľudí, poviem, že nebudem sa tohto cirkusu zúčastňovať a odchádzam preč,” povedal Kollár. ľuďom už viac nechce potom klamať a povie, že “poďme do predčasných volieb”.

Nechce dovoliť, aby sa kríza naťahovala. Chce, aby sa koalícia dohodla a pokračovala ďalej bez hádok. Ak to nebude možné, lídri by mali podľa Kollára povedať, že “nie sú toho hodní”, čestne predstúpiť pred voličov a povedať im, nech vystavia účet v predčasných voľbách.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v utorok demisiu vicepremiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Rezort bude dočasne viesť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ten po demisii Milana Krajniaka (Sme rodina) dočasne šéfuje aj ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Sulík po demisii vyhlásil, že sa ministerského postu vzdal preto, aby otvoril cestu na odchod premiéra Igora Matoviča (OĽANO) z vlády. “Toto bola totiž jeho podmienka. Túto podmienku dnešným dňom plním. Vyvodzujem teda aj ja politickú zodpovednosť za stav, v akom sa vláda nachádza,” skonštatoval šéf koaličnej SaS.