Premiér Eduard Heger v relácii TA3 V politike potvrdil, že vláda chce predĺžiť núdzový stav. Tvrdí, že ešte nie sme v situácii, keď nie je potrebný. Neskôr mal MIMORIADNY príhovor na RTVS, ktorý si prečítate na konci článku.

Pripravujú údajne aj pandemický zákon, ktorý by neskôr mohol fungovať namiesto núdzového stavu. Aktuálne trvá do 28. apríla.

Predseda vlády Eduard Heger však v relácii V politike na TA3 povedal, že prioritou číslo jeden je momentálne príprava pandemického zákona, vďaka ktorému bude môcť vláda nechať núdzový stav uplynúť a riadiť sa novou legislatívou. Pandemický zákon je aktuálne v pripomienkovom konaní

Heger zopakoval, že vláda sa pokúša optimalizovať Covid automat na situáciu, v ktorej na Slovensku prevláda britský variant koronavírusu. Stratégia testovania sa bude meniť v najbližších týždňoch, pričom podľa premiéra ministerstvo zdravotníctva pripravuje také zmeny, aby sa mohlo prejsť z plošného testovania najmä na lokálne testovanie v ohniskách a dobrovoľné testovanie pre každého záujemcu spomedzi populácie.

Článok pokračuje na ďalšej strane.