August 2021 je zrejme poznačený druhou vlnou padnémie z roku 2020, kedy sa nekompromisne zatvárali obchody a vianočné dekorácie bolo možné zohnať iba v online priestoroch. Tentokrát sú však predajne vynaliezavejšie a Vianoce začali predávať už v lete!

Letné plagáty a letáky ešte nevybledli a už sú prekryté sloganom “Šťastné a veselé”. Aj keď sú ľudia zvyknutí na vianočnú muziku v obchodných centrách dlhé týždne pred sviatkami, predajna v Piešťanoch svoj predaj povýšila a v regáloch sprístupnila ozdoby a výbavu v predstihu: Už v auguste! Niet sa však čo čudovať.

Pripravení zákazníci si majú možnosť včas premyslieť, ako svoju domácnosť vyzdobiť a koniec koncov ich neprekvapí ani možné zatváranie obchodov v tretej vlne pandémie.

Na facebookovej stránke Nekŕmte nás odpadom sa objavila fotografia z obchodu TEDi, kde už vyložili vianočný tovar. Nie je to pričom nič zvláštne, pred koncom leta vykladajú vianočný tovar už dlhšie, pričom ide často o sortiment z minulej sezóny a novinky vyložia až neskôr. Objavili sa konšpirácie…

Článok pokračuje na ďalšej strane.