Rapídny nárast prípadov nového variantu koronavírusu v spojitosti so zvýšeným nárastom infikovaných ľudí potvrdených PCR testovaním jasne naznačuje nástup vlny omikron. Aj tentokrát sa však objavujú príznaky ochorenia, ktoré epidemiológov prekvapili.

Je všeobecne známe, že najhlavnejšími príznakmi koronavírusu je kašeľ, únava, vysoká teplota a vo väčšine prípadov strata čuchu i chuti. Ide teda predovšetkým o respiračné ochorenie. Lekári však zaznamenali príznak, na ktorý sa začína sťažovať čoraz viac infikovaných pacientov.

Ako uvádza portál NZHerald, ako sa omikron rozširuje, odborníci varujú pred novými príznakmi koronavírusu, ktoré by mohli znamenať, že ste sa nakazili práve týmto variantom. V súčasnosti existuje viac ako 20 symptómov, ktoré sú spojené s omikronom, avšak je mätúce, kedy by ste sa mali objednať na test.

Variant omikron, ktorý prvý raz zaznamenali v Južnej Afrike, sa rozšíril po mnohých krajinách už pred Vianocami. Ako uvádza portál Tyla, našťastie sa predpokladá, že má miernejšie príznaky ako iné varianty, avšak niektoré z nich sa líšia od tých, ktoré sme si doteraz s koronavírusom spájali.

Článok pokračuje na ďalšej strane.