Strata apetítu:
Keď prestanete s pravidelným pohlavným stykom, vaše telo túto situáciu prijme po svojom. Najčastejšie je to strata chuti na intímnosti počas bežných dní.

Pokiaľ ste neustále zavalená prácou a venujete jej všetky vaše myšlienky, tak si vaše telo zvykne na novú situáciu a fyzické potreby okrem tých základných sa ohlasujú menej.

Naopak u niektorých ľudí, ktorí momentálne nemajú partnera a chýbajú im posteľné hrádky, sa apetít ešte omnoho zvyšuje. Hľadajú si často preto nevhodnú náhradu v podobe „na jednu noc“ a neskôr si tým spôsobujú výčitky svedomia či nechcené tehotenstvo.

Oslabenie vaginálnej steny:
Tento prípad nastáva predovšetkým u abstinujúcich žien, počas ich menopauzy. Je normálne, že v tomto veku už nemajú ženy pravidelný pohlavný styk, v čoho dôsledku sa im oslabujú svaly pošvových stien. Keď potom k tomu dôjde, býva pomerne bolestivý.

Väčšia bolesť počas menštruácie:
Hoci to mnoho ľudí z estetických dôvodov zásadne odmieta, počas periódy skutočne zmierňuje bolestivé kŕče. „Orgazmus, ktorý žena počas aktu prežije spôsobí, že sa krv vylúči rýchlejšie a bolesť sa utlmí. Zároveň sa ženám vyplavujú endorfíny, ktoré navodzujú krásne pocity bez bolesti,“ hovorí doktorka Streicher.

Strata vlhkosti:
Toto platí tiež pre ženy v zrelšom veku, že po dlhšej prestávke majú problém počas pohlavného styku zvlhnúť. Spôsobuje to nedostatok hormónu estrogénu, ktorý vo vyššom veku ubúda. Ktorý variant si vyberiete je na vás.