Vo veku 73 zomrel český hudobný skladateľ, dramaturg a producent Pavel Vaculík. Podľa informácií moderátora a rozhlasového dramaturga Miloša Skalku zomrel na koronavírus a následný ťažký zápal pľúc.

Vaculík študoval v Santa Cecilia v Ríme a taktiež na pražskej Akadémii múzických umení. Už počas štúdia bol autorom mnohých úspešných hitov. Skladal single pre Ivetu Bartošovú, Petra Sepéšiho, Hanu Zagorovú či Karla Gotta. Spolupracoval aj s Luciou Bílou, Helenou Vondráčkovou, Bárou Basikovou i Waldemarom Matuškom.

„Teraz už viem, že s manželkou Jiřinou tentokrát nepríde na tradičné štedrovečerné slimáky,“ napísal Skalka s tým, že túto špecialitu každoročne na Vianoce pripravuje žena zosnulého textára Pavla Vrbu.

„Výnimočný melodik, nápaditý skladateľ a brilantný klavirista Pavel Vaculík totiž včera vo veku 73 rokov zomrel na ochorenie covid a následný ťažký zápal pľúc,“ uviedol Skalka.

Talentovaný skladateľ pracoval aj v Supraphone, pričom ide o najväčšie české hudobné vydavateľstvo. Bol šéfom redakcie populárnej hudby. Posledná rozlúčka s umelcom sa uskutoční 23. novembra v pražskom krematóriu Motol.