Mimóza okrem toho, že je to kvet, je aj televízna relácia. Jej hosťom bol herec Juraj Kemka, ktorý sa vyjadril aj k neutíchajúcej kauze okolo hračkárstva Dráčik. Majiteľ sieti predajní má na mnohé veci alternatívny názor, ktorý sa nebojí publikovať na stránkach svojho hračkárstva a Juraj Kemka sa preto rozhodol pre rázny krok!

Jurajovi Kemkovi a jeho manželke sa nepáči konanie majiteľa siete predajní Dráčik, kde sa predávajú hračky. Jeho manželka si dokonca mala medzi prvými vypočuť výzvu, aby ľudia kontaktovali výrobcov hračiek a informovali ich o „nevhodných názoroch“ predajcov ich výrobkov.

Ako reagoval Kemka?
„Základná vec je ukázať, že tam nevkročíš. My sme toto doma riešili. Moja múdra dobrá žena napísala do Lega a to Lego jej veľmi rýchlo, veľmi kvetnato a obsažne odpísalo, že my sme firma, ktorá je na takéto veci citlivá,“ hovorí Kemka.

„On…,“ tvrdil Kemka a zrejme mal na mysli autora článkov na webstránke Dráčik, ktorým je samotný majiteľ, „…osloví veľkú skupinu hlúpych ľudí, ktorí na to nabehnú, a ktorí tie konšpirácie a sprostosti budú šíriť ďalej. Ale je dôležité, že sa ľudia ozvú a že povedia, haló, toto nie. A keď budeme ten Dráčik bojkotovať… no ja si tam v živote nepôjdem kúpiť hračku,“ zverejňuje sa hercovi, ktorému moderátorky pritakávajú.

Kemka si podľa rozhovoru dokonca nezapne ani animovanú rozprávku o Dráčikovi. Tá síce vznikla pred veľa rokmi, ale on už má v hlave „stopku“ pre Dráčika.