2. Flirt:
Muži občas vyhľadajú milenku len jednorázovo. Počas mnohých rokov stereotypného manželstva sa nudia, a chcú skúsiť niečo nové a vzrušujúce.

Zažiť niečo, o čom nemusia hovoriť manželke a je to ich tajomstvom. Pre niekoho výčitky, no pre iného dobrodružstvo. Mladú milenku môže taktiež kedykoľvek opustiť a vrátiť sa k bežnému životu.

3. Strach:
Všetci veľmi dobre vieme, že rozvod je spojený s právnikom, ťahaním sa po súdoch, papierovačkami, delením majetku a tak ďalej. Muži v tomto ohľade nemajú radi problémy a dlhé spory. Radšej ostanú spokojne so ženou ako by mali niečo riešiť.

4. Láska:
Hoci to znie nepochopiteľne, mnoho mužov, ktorí svoje ženy podvádzajú ich stále miluje. Hoci si užívajú s mladou dievčinou, nedokážu si predstaviť, žeby svoju ženu opustili. Dôvod je roky budovaná citová naviazanosť a pocit bezpečia.

Takýto muži dokonca tvrdia, že láska a nevera môžu existovať bok po boku. V tomto prípade však ubližujete niekomu koho milujete. Filozofická otázka znie: „Je možné milovať niekoho a zároveň mu ubližovať?“