V deň pohrebu sa ukázali problémy. Hrobár meral rakvu niekoľkokrát v kaplnke. Rozlúčka s dcérou sa ukázala ako ďalšia dráma pre jej rodičov.

Rakva sa nezmestila do hrobu. Následne mu pomohol pomocník a začali rezať rakvu po kúskoch.

Celá situácia prebehla pred očami rozrušených rodičov. Dokonca sa nedokázali rozlúčiť s ich dcérou. Pre doteraz nepríjemnú udalosť sa im nikto ani ospravedlnil. Hrobár a jeho asistent sa nesnažili preukázať rodičom súcit v tejto veľmi nepríjemnej situácii.

Nedávno sa stal podobný prípad aj na Slovensku:

Truhla nechcela klesnúť hlbšie. Počas Ladislavovho († 66) pohrebu nastala na cintoríne v Jelšave mimoriadne kuriózna situácia. Chceli ho totiž vložiť do jamy pre dieťa, do ktorej sa, samozrejme, rakva nezmestila.

Pozostalí sa nad malým hrobom nestačili čudovať. Vo vypätej situácii nevedeli, či sa majú smiať, alebo plakať. O pohreb starého mládenca Ladislava sa musela postarať jeho sestra. Najskôr chcela brata pochovať k rodičom, keďže to však nebolo možné, pristúpila na samostatný hrob. Rodina si vybrala už vykopanú jamu najbližšie pri ceste, ktorá bola zakrytá, aby do nej nik nespadol.

Obrovský šok nastal až pri pochovávaní nebohého, ktorý sa do pripraveného otvoru v zemi nezmestil. Muži, ktorí zabezpečovali pochovanie, to zistili až vtedy, keď polovica rakvy trčala zo zeme. „Na pohrebe sme boli, ani neviem, či v šoku, alebo ako v komédii. Do vykopanej jamy sa ani za toho boha nedali uložiť pozostatky zosnulého,“ napísal do redakcie Nového Času šokovaný čitateľ.

Riaditeľ Mestských služieb Jelšavy Ján Hyžnaj tento neobyčajný prípad potvrdil. „Bohužiaľ, došlo k takejto situácii. Vyšli sme v ústrety rodine, ktorá je sociálne slabšia. Sama si zabezpečila mužov, ktorí mali pochovať nebožtíka. Vybrali si z predpripravených hrobov práve ten, ktorý mal rozmery detského. Rodinou najatí chlapi si nevšimli, že hrob je prikrátky, zistili to príliš neskoro,“ vysvetlil Hyžnaj, ktorý berie na zodpovednosť, že nesprávnu veľkosť hrobu si nevšimol ani správca cintorína.

„Veľmi nás to mrzí, nikdy sa nám nič podobné nestalo. Za vykopanie hrobu rodine nebudeme účtovať peniaze,“ uzavrel riaditeľ. Rodina zosnulého Ladislava sa k celej situácii odmietla vyjadriť.

FOTOGALÉRIA: