V jednej pasáži jeho dávnej veštby Nostradamus varoval pred „mnohými chorobami, ktoré postihnú ľudstvo neďaleko rieky Tiber, ktorá preteká Rímom v Taliansku.“

Francúzsky mystik varoval planétu pred hroziacim morom
Nostradamus napísal väčšinu svojich údajných proroctiev a predpovedí vo svojom 1555 Magnum opus, Les Propheties. Kniha obsahuje sériu štyroch básní nazvaných quatrainy, ktoré Nostradamových nasledovníkov varujú.V jednom takomto quatrain predpovedal Nostradamus hrozné kataklizmy.

V VIII. storočí Quatrain 17, Nostradamus napísal:
„Tí, ktorí sú v pohode, budú zrazu zosadení,
„Svet sa dostal do problémov troch bratov;
„Ich nepriatelia chytia námorné mesto,
“Hlad, oheň, krv, mor, všetko zlo sa zdvojnásobilo.”

Francúzsky mystik tiež písal o more pri Capellades v Quatrain 50. Capellades je mesto v španielskom regióne Katalánsko, ktoré sa nachádza na severovýchodne od Barcelony.

Storočie VIII, Quatrain 50 znie: „Mor okolo Capellades,
„Ďalší hladomor je blízko Sagunta;
“Rytiersky bastard dobrého starého muža.”
„Spôsobí, že ten veľký Tunis stratí hlavu.“

Spomínané Nostradamove proroctvo však nie je nič v porovnaní s knihou End of Days: Predictions and Prophecies About the End of the World (Koniec dní: Predikcie a proroctvá o konci sveta) z roku 2008, ktorú napísala autorka menom Sylvia Browne.

V nej totiž môžeme nájsť zaujímavú kapitolu, v ktorej sa dočítame, že okolo roku 2020 má vypuknúť vážne ochorenie podobné zápalu pľúc, ktoré sa rozšíri naprieč všetkými krajinami sveta. Postihovať bude najmä priedušky a pľúca, no bohužiaľ bude odolné voči bežnej liečbe. Najzaujímavejší bude však podľa autorky fakt, že choroba zmizne tak rýchlo ako i prišla, no vráti sa o 10 rokov. Potom by mala spomínaná infekcia zmiznúť úplne.

Ďalšou zaujímavou knihou je bezpochyby The Eyes of Darkness od Deana Koontza z roku 1981. V nej nájdeme príbeh čínskeho vedca, ktorý mal nebezpečný vírus s označením Wuhan-400 preniesť z čínskych laboratórií do USA. Doslovne sa v nej píše: ,,To bolo vtedy, keď sa čínsky vedec menom Li Chen presťahoval do Spojených štátov a priniesol si so sebou disketu údajov najdôležitejšej a najnebezpečnejšej novej biologickej zbrane Číny za posledné desaťročie. Hovorí sa tomu Wuhan-400, pretože bola vyvinutá v laboratóriu RDNA hneď za mestom Wuhan.”