Úspešný hudobník Pavol Habera síce nepatrí k aktívnym užívateľom sociálnych sietí, no občas sa predsa len trefne prihovorí svojim fanúšikom.

Najnovšie tak urobil po stretnutí so športovcom Jozefom Štibrányim, ktorý je strieborným medailistom z MS vo futbale v roku 1962 v Chile. Hudobník priznal nadšenie z ich rozhovoru, no zároveň priznal veľké rozhorčenie.

„Pán Jozef má 83 rokov a za svoju skvelú športovú činnosť poberal od nášho štátu športový dôchodok 19,90 eur. (to nie je preklep!!!) Dočítal som sa, že aj ten mu ale teraz náš štát zrušil!?!? Fakt táto smiešna odmena za jeho zásluhy tak strašne zaťažovala ekonomiku našej krajiny?

Náš štát rozdáva jednotlivcom v nejakej debilnej očkovacej lotérii až po 100 000 eur (áno – stotisíc eur každému!!!) za to, že sa dali zaočkovať a tým, čo šírili alebo šíria dobré meno našej krajiny po svete, nemôžme dať, čo si naozaj zaslúžia!!! To už komu zase preplo?” nedáva si servítku pred ústa.

„Nebolo by spravodlivé hodiť do zákona, že športovec, ktorý pri reprezentácii našej krajiny dosiahne výrazný úspech – napríklad medailu z majstrovstiev sveta, Európy alebo olympiády by dostával od štátu nejaký doživotný dôchodok?

Zase tak veľa ich nie je, aby to položilo našu krajinu. Mladším generáciám by sme ich mali pripomínať. Takto sa akurát môžeme hanbiť za to, ako si ich nevážime. A to hovorím teraz len o športe, ale sú aj iné oblasti, kde by sa to dalo uplatniť, Ja len, že ma to už dlhší čas prekvapuje a mrzí,” dodal.