Samotného speváka stav jeho niekdajšieho dobrého priateľa mrzel. „Sledovať jeho premenu v niekoho úplne iného bolo veľmi smutné, ale nebolo mu pomoci. Bol skrátka preč, žil vo vlastnom svete a v obklopení ľudí, ktorí mu hovorili len to, čo chcel počuť, „priznal John.

Elton John v knihe spomenul aj nepríjemnú situáciu, ktorá vznikla po tom, čo so svojím manželom Davidom Furnishom pozval Jacksona na večierok v jeho dome.

Ukázalo sa, že kráľ popu zmizol uprostred udalosti a to bez jediného slova. Následne bol nájdený, ako sa hrá hry na Playstation s ešte len 11-ročným synom Eltonovej gazdinej. „Neviem prečo, ale zdalo sa, že Michael vôbec nezvláda byť v prítomnosti dospelých ľudí,“ zmienil Elton a dodal, že ten deň vyzeral spevák príšerne a nezjedol nič z jedla, ktoré bolo na večierku servírované.

To, že Jackson na tom nebol po psychickej stránke dobre, je uvedené aj v dokumentárnej snímke Leaving Neverland , kde sa James Safechuck a Wade Robson prihovárajú o tom, ako ich kráľ popu v detstve sexuálne zneužíval. Tvrdenie Eltona Johna tak len podporuje slová týchto dvoch mužov.

FOTOGALÉRIA: