36 hodín bez spánku
Po tejto dobe už vám ani dopamín nepomôže. Začnete mať problémy s pamäťou a reakčná doba sa dramaticky predlžuje. Mozog sa snaží šetriť energiu kde to ide. Znižujú sa funkcie imunitného systému a spomaľuje sa metabolizmus.

45 hodín bez spánku
Nastáva chvíľa, kedy sa z najväčšou pravdepodobnosťou budete cítiť vystrašene a dokonca môžu prísť aj halucinácie. Ste paranoidní a počujete a vidíte veci, ktoré nie sú skutočné. Dokonca môžete mať také problémy s pamäťou, že si nebudete pamätať svoje meno, alebo nebudete vedieť, ako sa najesť.

3-11 bez spánku
Po 11 dňoch už nie ste schopní zrozumiteľne hovoriť. Trasiete sa, strácate motorické schopnosti.

Jediný, komu sa kedy podarilo zostať hore 11 dní,bol Randy Gardner. Tento sedemnásťročný študent vykonal v roku 1964 zaujímavý experiment, aby odhalil, čo sa stane s ľudským telom, keď mu odoprieme spánok. Vydržal bez spánku 264 hodín, čo je 11 dní.

Zvláštne bolo, že 11. deň experimentu už nebol Randy ani schopný zrozumiteľne hovoriť, ale pritom dokázal poraziť svojho spolupracovníka, vedca Williama Dementi, v pinballovej hre. A to rovno 100x po sebe, nešlo teda o žiadnu náhodu! Zdá sa, že nedostatok spánku síce vedie k zhoršeniu istých telesných funkcií, ale iné naopak vylepšuje.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: curiosiaty.com