Zhruba po hodine letu oznámila letuška, že je možnosť zakúpiť si občerstvenie za 5 dolárov. Let to mal byť veľmi dlhý, takže bolo vhodné sa poriadne najesť a uspokojiť tak hlad.

Akonáhle Denny siahal po peňaženke, aby si mohol jedlo kúpiť, začul rozhovor dvoch vojakov sediacich blízko: “Budeš si kupovať sendvič?” A druhý odpovedal: “Nie, je to moc drahé na normálny sendvič. V skutočnosti určite nebude stáť tak veľa. Najeme sa, až dorazíme na základňu. “Kolega s ním súhlasil a zostal sedieť s hladným bruchom.

Denny sa rozhliadol okolo seba a zistil, že ani jeden z vojakov si sendvič nekupuje. Veľmi ho to prekvapilo, a tak sa rozhodol k zvláštnemu činu. Vstal a šiel do zadnej časti lietadla za letuškou. Vytiahol peňaženku a vložil jej do ruky 50 dolárov. “Chcel by som jedlo pre všetkých týchto vojakov, prosím.”. Letuška chytila Dennyho za ruku a jemne ju stisla so slzami v očiach. Ďakovala. “Môj syn bol vojakom v Iraku. Je to skoro, ako by ste to robil pre neho. “Vzala sendviče a zaniesla ich vojakom.

Keď sa Denny vracal na svoje miesto, zastavil ho jeden z cestujúcich. “Videl som, čo ste urobil a rád by som sa pripojil. Tu máte 25 dolárov. “V tej chvíli sa na palube objavil kapitán lietadla a začal kráčať uličkou medzi cestujúcimi. Akonáhle bol pri Dennyho sedadle, zastavil sa. “Chcel by som poďakovať. Bol som vojenský pilot a raz mi niekto tiež kúpil obed. Bolo to neuveriteľné gesto, na ktoré nikdy nezabudnem. “Dennymu v tej chvíli začalo byť trápne, pretože mu všetci začali tlieskať.

Počas cesty a pri výstupe dali Dennymu ešte ďalší dvaja ľudia po 25 dolároch. Akonáhle Denny dorazil na terminál a zazrel zoskupených vojakov, pristúpil k nim a dal im 75 dolárov. “Než sa dostaneme na základňu, chvíľu to potrvá. Ďakujeme za peniaze na jedlo. Boh vám žehnaj. “Povedal jeden z vojakov. Vďaka rešpektu spolucestujúcich zažila skupina mladých vojakov silnú podporu. Vďaka im za to.