„Nie je to prasiatko už nejaké veľké?“ uvádza sledujúci, ktorí miniprasa sledujú aj u manžela Zuzany Reného . „Tinky bude o chvíľu väčšia ako ty,“ píšu s úsmevom. „Ste si istí, že ste si naozaj zaobstarali miniprasiatko? Je to poriadny macek,“ uvádza ďalší.

Miniprasiatok je hneď niekoľko druhov a niektoré môžu v dospelosti vážiť až 100 kilogramov. Jedným z najobľúbenejších plemien je vietnamské miniprasiatko, ktoré sa chová aj pre mäso. Ale práve vďaka svojej prítulnej povahe sa stalo aj obľúbeným maznáčikom, ktorého váha obvykle nepresiahne 80 kilogramov.

Prasa George Clooneyho dosiahlo 150 kilogramov
Vietnamské miniprasiatko zaujalo pred rokmi herca Georgea Clooneyho , ktorý však netušil, že si k sebe vzal o niečo väčšie prasa, a to čierneho vietnamského prasa, ktorý nakoniec vážil 150 kilogramov .

Prasaťa Maxa sa ale Clooney ani napriek jeho veľkosti nezbavil, naopak ho miloval ako člena rodiny a aby sa mu dobre žilo, tak mu vypratal jednu zo svojich garáží, z ktorej urobil prepychový chlievik. Max sa stal postupom času jedným z najznámejších domácich maznáčikov celebrít na svete.

Zvyčajne sa také prasa dožíva pätnástich rokov, avšak Clooneyho brav žil vďaka kvalitnej strave a starostlivosti do devätnástich. V galérii sa pozrite nielen na premenu prasiatka, ktoré vlastní Zuzana a René, ale aj Maxa, ktorého vlastnil George Clooney.

FOTOGALÉRIA: