Životná láska

Hoci bol Freddie Mercury gay a svoju sexuálnu orientáciu nikdy netajil, jeho jediný vážny vzťah bol so ženou. Ako sám hovoril, Mary Austin bola jeho jediná životná láska (dokonca ho inšpirovala k piesni The Love Of My Life), ktorá ako prvá odhalila jeho náklonnosť k mužom a neskôr sa stala jeho najlepšou priateľkou.

Mary bola Freddiemu oporou do posledného dňa, a keď v roku 1991 vo veku štyridsaťpäť rokov zomrel, odkázal jej väčšinu svojich peňazí, svoj dom aj práva na jeho nahrávky.

Venovanie mačkám

Hovorí sa, že či Freddie niečo miloval viac ako ľudí, boli to mačky. Mal ich hneď niekoľko, a dokonca im venoval svoj prvý sólový album Mr.Bad Guy z roku 1985. Bolo na ňom napísané: „Mojej mačke Jerrymu – tiež Oscarovi a Tiffany a všetkým milovníkom mačiek naprieč svetom – kašlať na ostatných“.

Mikrofón bez stojanu

Obchodnou značkou Freddieho Mercuryho bol „Bottomless mic“ čiže mikrofón len s polovicou stojana. Došlo k tomu omylom – počas jeho prvého koncertu s kapelou Queen Freddie nechtiac odlomil mikrofón v polovici stojana. Namiesto aby ho vymenil za nový, pokračoval vo vystúpení a urobil z toho prednosť. Od tej doby už vystupoval len s takým mikrofónom.

Párty s princeznou Dianou

V neskorých osemdesiatych rokoch vzal Freddie Mercury údajne na párty princeznú Dianu a ukázal jej nový svet. Aby jej identita nebola odhalená, prezliekol ju za obojpohlavného mužského modela a prepašoval ju do londýnskeho gay baru Royal Vauxhall Tavern.

Žiadna falošná skromnosť

Freddie Mercury nikdy nepredstieral skromnosť. Vedel o sebe, že je jedinečný, a nemal dôvod si neveriť. Keď sa ho počas rozhovoru spýtali, prečo je podľa jeho názoru Queen tak populárny, odpovedal: „Dôvod, prečo sme tak úspešní, zlatko, je samozrejme moja charizma!“

Smrteľné tajomstvo

Aj keď sa o tom špekulovalo dlhé roky, Freddie Mercury verejne priznal, že má AIDS, až 23. novembra 1991. Nasledujúci deň zomrel. Jeho životná láska a dedička jeho majetku Mary Austin uviedla, že vzhľadom na Freddieho želanie nikdy neprezradí, kde pochovala jeho popol.