Keď vtedy dvadsaťpäťročný Haničinec žiadal dvadsaťročnú Máriu o ruku, položil pred ňu formulár a povedal: „Ideme na Staromestskú radnicu!“ Nebolo to nič poetické. „Dokázal vyjadriť city a mnohokrát veľmi krásne, ale tieto oficiality sa mu veľmi nepozdávali.“ Aj keď sa ale vzali, veľmi sa nevideli.

„Peter bol v práci pracovitý a poctivý, mal ale tiež mnoho mimopracovných záležitosti, a to ma veľmi bolelo. Ja som ho ale tak veľmi milovala, že som sa ho snažila za každú cenu udržať. Snažila som sa to ignorovať, tolerovať. Jeho prvej manželke Štěpánce Haničincovej pravdepodobne tiež nevyhovoval Petrov veľmi svojrázny nočný život. Bola ale, na rozdiel odo mňa, nekompromisná, tak si hneď našla iného a chcela rozvod. To ja som ešte dlho trpela, „popisovala Kyselková.

Keď si ale Haničinec začal vážnu známosť s rozhlasovou redaktorkou Evou Kopeckou, Kyselková už to nevydržala. „A tak som mala aj ja mimopracovnú záležitosť – a bolo zle! To sa Petrovi vôbec nepáčilo. To viete, chlapi môžu, žena ani náhodou! Hovoria tomu, že je to ako sa vymočiť, ale nič citového. To ženská nevera, tá je vraj hrozná a desivá, pretože žena do toho na rozdiel od chlapa dáva srdce. A to je vraj tá pravá nevera! „Popisovala Aha! Kyselková, ktorá radšej požiadala po pätnástich rokoch manželstva konečne o rozvod.

Všetko zavinil Menšík

Keď sa do nej zamiloval Haničinec, mala Mária ako herečka za sebou len bezvýznamnú rolu vo filme Veterná hora (1955). V tom čase mala v Brne s kamarátkou predtancovávať na plese a pre látku na šaty si zašiel do Prahy. „No a nejako sa nám to pretiahlo a bol už večer, tak sme hľadali nocľah. Ja som z Brna poznala len Vláďa Menšíka, tak sme za ním zašli do Divadla E. F. Buriana, „spomínala Kyselková. Keď do divadla dorazili, Menšík z neho práve vychádzal s Haničincom.

„A tak sme šli všetci posedieť na vínko,“ komentovala Márie, ktorá sa Petrovi páčila a on jej tiež. „Menšík mi hovoril – je dobre, že si ho zaujala! Je moc zlý, rozvádza sa. Jeho manželka Štěpánka požiadala o rozvod, začala si s režisérom Janom Valaským. Peter je báječný, Chyť príležitosť za pačesy, „núkala ju. A Kyselková sa nenechala dlho pobádať. A tak vďaka náhodnému výletu do Prahy vznikla veľká láska medzi Petrom a Máriou, ktorá začala stratou venčeka a skončila pred oltárom. „Bola som strašne zamilovaná. Peter bol naozajstný chlap, a keby ste videli, aké mal krásne ruky a nohy! „Básnila ešte po dlhých rokoch princezná Lada.

Žiarlil na Ladu

„Nebral ma nikdy ako herečku, ale ako ženskú, ktorá sa mu páči. Keď som potom vzala rolu princeznej Lady, len mávol rukou a povedal: Tak sa bav! No a keď potom rozprávka mala obrovský úspech, robil, že to nevníma. No viete, on bol herec divadla a televízie. Film sa mu nejako vyhýbal. Neviem, ako to nazvať … Asi to najvýraznejšie slovo je – žiarlil, „hovorila Kyselková.

Druhý manžel, dve dcéry

Po rozvode si Haničinec vzal rozhlasovú moderátorku Evu Kopeckú a Kyselková stomatológa Vladimíra Demka, s ktorým má dve dcéry, Alžbetu (46) a Žofiu (41). Prvá robí PR manažérku a poradenské služby. Druhá je baletka, kozmetička a maskérka. „Bolo to dva alebo tri mesiace od rozvodu. Kamarátka ma pozvala na svadbu svojej sestry a tam som sa zoznámila s budúcim, o dvanásť rokov mladším manželom. Bolo to také šťastie zhora, „tvrdila Marie.