Polícia mala podľa všetkého vraha z Klánovíc v hľadáčiku. „Súčasný podozrivý bol jedným z tých, ktorý bol medzi podozrivými osobami. Bohužiaľ náš podozrivý býval v Stredočeskom kraji a chýbalo nám pár dní, aby sme predišli tragickej udalosti, ktorá sa stala včera,“ uviedol na tlačovej konferencii Aleš Strach, vedúci pražského prvého oddelenia všeobecnej kriminality.

Potvrdzuje teda, že policajti boli útočníkovi na stope. Bohužiaľ sa ho nepodarilo chytiť včas. Vraždil v Klánoviciach, po týždni besnil v Prahe Riadenie útočníka, dvadsaťštyriročného študenta histórie, teda začalo už minulý týždeň v piatok, kedy si vytipoval ako ciele zrejme úplne náhodné obete, ktoré vôbec nepoznal – mladého otca a jeho dvojmesačnú dcéru v kočíku.

Obaja na mieste chladnokrvne zabil. Muža strelil niekoľkokrát do hlavy, dievčatko do hrudníka. Následne utiekol.

Polícia v tom momente vedela, že mieri na Filozofickú fakultu Karlovej Univerzity do Celetnej ulice, kde mal byť na prednáške. Avšak keď budovu uzavrela, vrah bol medzitým na Palachovom námestí.

Tam jeho krvavé besnenie pokračovalo, pripravil o život 14 ľudí a ďalších 25 zranil. Následne sa sám zastrelil brokovnicou do hlavy počas prebiehajúceho policajného zásahu.