Je pre vás suchá pleť problémom? Nemusíte sa obávať! Nie je to žiadny vážny problém! Aj takýto typ pleti existuje, no niekedy práve suchú a napnutú pokožku môže zapríčiniť hneď niekoľko faktorov, medzi ktoré patrí napríklad príliš dlhé slnenie, prirodzené starnutiu pokožky, ale aj vaša strava.

Dnes v drogériách nájdete nespočetne veľa pleťových krémov, ktoré sľubujú zázraky, no niekedy práve tie narobia viac škody ako úžitku, najmä pokiaľ do toho trpíte ešte citlivou pleťou. Spoločne sa pozrime na odskúšané a najmä prírodné metódy, ktoré si ľudia so suchou pokožkou pochvaľujú najviac. Možno tento problém pomôžu vyriešiť aj vám!

  • Majonéza

Majonéza, ktorou hlavnou surovinou sú práve vajíčka, obsahuje hneď niekoľko prospešných olejov, ktoré sú ako splneným snom suchej a napnutej pleti! Stačí si dať na pleť 1 lyžičku majonézu a nechať pôsobiť aspoň 10 minút. Vaša pleť bude mäkká a hladká!

  • Mlieko

Je vaša pokožka šupinatá a svrbivá? Mlieko vám pomôže! Táto potravina je totižto skvelým zdrojom výživy pre pleť, pretože má protizápalové vlastnosti, ktoré môžu napomôcť k tomu, aby ste sa zbavili suchej a svrbivej pokožky.

  • Voda

Pri veľmi suchej pleti môže byť veľmi nápomocná aj obyčajná voda. Preto vašej pleti doprajte aj tento typ hydratácie a kúpte si pleťový krém, ktorý je práve na vodnej báze. A taktiež nezabudnite dodržiavať ani pitný režim!

  • Med

Nielen, že med prírodne čistí pleť a zbavuje ju škodlivých baktérií, taktiež napomáha zlepšiť kondíciu poškodenej pleti. Med má taktiež výborné hydratačné vlastnosti a tak si problémové oblasti stačí namazať medom a nechať ho pôsobiť 5-10 minút.

Článok pokračuje na ďalšej strane…