Astrológia nám hovorí, že naše mesiace narodenia majú silný vplyv na naše správanie, osobnosť, vzťahy a životy vo všeobecnosti. Aj keď úplne nevieme povedať, či je to pravda alebo nie, mesiac, v ktorom ste sa narodili môže skutočne hovoriť o vašej inteligencii.

Nová štúdia Národného úradu pre ekonomický výskum nedávno zistila, že študenti narodení v mesiaci September môžu byť inteligentnejší ako tí, ktorí sa narodili v iný mesiac. Tejto štúdie sa zúčastnilo 1.2 milióna študentov verejných škôl na Floride, ktorých vek sa pohyboval od 6 do 15 rokov a všetci boli narodení v rôznych mesiacoch.

Dôvod, prečo je tomu tak, je veľmi jednoduchý! Vo väčšine krajín je dátum, kedy dieťa nastupujem do škôlky datovaný práve na koniec Augusta a začiatok Septembra, čo znamená, že ľudia narodení práve v tomto mesiaci sú zvyčajne starší ako ich ostatní spolužiaci.

Štúdia tiež zistila, že študenti narodení v Septembri mali vyššie ročné priemery ako študenti narodení v Auguste. Pravdepodobne nie je náhoda, že títo ľudia majú tendenciu byť najmladšími v ich triede.

Čo je ešte lepšie pre septembrové bábätká, je to, že toto vyššie testovacie skóre by sa mohlo zvyšovať v priebehu rokov, takže ich šance dostať sa na vysokú školy sú pomerne vysoké. Narodenie sa v Septembri tiež znižuje pravdepodobnosť spáchania akýchkoľvek zločinov v mladistvom veku.

A kedy ste narodený Vy? Ak sa Vám článok páčil, nezabudnite ho zdieľať!