Svrbivá pokožka hlavy s kožou, ktorá sa odlupuje, nemusí automaticky znamenať lupiny. Dermatitída, ekzém, plesňová infekcia, psoriáza a stres môžu byť práve príčinou tohto nepríjemného svrbenia.

Používanie nesprávnych šampónov obsahujúcich rôzne chemické látky pokožku vysušuje ešte viac a to môže priniesť oveľa väčší problém. Čo naozaj potrebujete je, nájsť ten správny recept a liek, ktorý si s nepríjemným svrbením pokožky vlasov poradí! V prvom rade však myslite najmä na to, že je potrebné nájsť príčinu tohto svrbenia a rovnako tak hľadať veci, ktoré musíte zmeniť a pomôžu vám zbaviť sa svrbiacej pokožky.

  • Šampóny a vlasová kozmetika

V prvom rade je veľmi dôležité zamerať sa na kúpu takého šampónu, ktorý priamo súvisí s týmto problémom, takže je určený na citlivú a svrbivú pokožku vlasov, prípadne je hlbšie zameraný na konkrétny problém vlasovej pokožky, ktorý vám určil dermatológ. Medzi najvhodnejšie zložky bojujúce proti svrbeniu pokožky vlasov patrí napríklad zinok či kyselina salicylová.

  • Olivový olej

Pokiaľ hľadáte rýchlu pomoc, no chcete sa vyhnúť používaniu chemikálii, vyskúšajte použiť olivový olej. Ten má zvláčňujúce a protizápalové vlastnosti, stačí si ho len naniesť na pokožku hlavy a nechať pôsobiť po dobu niekoľkých minút ako zábal. Najlepšie je, nechať si túto olejovú masku počas noci. Pokiaľ sa rozhodnete vyskúšať práve olivový olej, celý proces opakujte dvakrát týždenne.

  • Aloe Vera gél

Benefitov aloe vera je hneď niekoľko a tak sa netreba čudovať, že pomáha naozaj pri každom probléme. Aloe vera má upokojujúce vlastnosti a tak vám aspoň na chvíľku uľaví od svrbiacej pokožky.

  • Mätový olej

Ďalším skvelým pomocníkom je aj mätový olej. Mätový olej je nápomocný najmä pri lupinách a keďže má aj antiseptické vlastnosti, uľaví aj svrbiacej pokožke. Postačí vám na to uvarený mätový čaj alebo mätový olej, ktorý si jednoducho vmasírujete do pokožky pred použitím vlasového šampónu.

Článok pokračuje na ďalšej strane…