Ako ľudia sme všetci naprogramovaní, aby sme reagovali na situáciu jedným z dvoch spôsobov: konať alebo ujsť…

Samozrejme, nie je možné predpovedať, ako vaše telo zareaguje na určitú hrozbu, kým nebudete čeliť situácii, ktorá si vyžaduje okamžité konanie.

V týchto chvíľach zažijete zvláštne pocity, ktoré vás povzbudia, aby ste buď zostali a bojovali, alebo zo strachu utiekli. Je to obranný mechanizmus, ktorý je automatický už hneď po narodení. Je to jednoduchá reakcia nášho tela, ktorú vieme len zriedkakedy ovplyvniť.

Práve 39-ročný Randy Thompson z Illinois to okúsil na vlastnej koži. Zachoval sa presne tak, ako vedel, že sa musí zachovať a všetci by sme si z neho mali brať príklad. Pomohol šoférovi, ktorý dostal záchvat počas jazdy priamo na rušnej diaľnici.

Thompson bez rozmýšľania reagoval a táto hrôzostrašne vyzerajúca záchranná akcia je dokonca zdokumentovaná na videu. Kto to neuvidí, reálne tomu neuverí!

O niekoľko sekúnd na to príde aj polícia, ktorá vodičovi zavolá prvú pomoc, no Thompson po tomto adrenalínovom zážitku sedí s chladnou hlavou vedľa vodiča. Ale ako vôbec vedel, že sa niečo deje?

Podľa The Washington Post, Thompson najprv spozoroval prejazd auta na červenú a všimol si nezvyčajné správanie auta. Inštinktívne začal konať a zachránil tak vodiča uviaznutého v aute.

Thompson, vodič kamiónu, odparkoval svoje vozidlo na kraj cesty a rýchlo bežal k autu. V pravom štýle Jamesa Bonda skočil do auta cez otvorené okno spolujazdca. „Ruky mal na hrudi,“ povedal. „Nevedel som, či pridá plyn, strhne volant alebo niečo iné a tak som za ním držal dostatočný odstup, aby som mohol zareagovať. Keď sa odo mňa vzdialil asi na pol cesty, odparkoval som moje vozidlo a rýchlo pribehol k autu,“ hovorí Thompson.

„Mal som strach, ale urobil by som to pre hocikoho. Jednoducho sa to malo stať, bol som v správnom čase na správnom mieste.“ Stále nie je jasné, čo sa vodičovi stalo, no Thompson má obrovskú zásluhu na jeho záchrane. Stal sa tak skutočným hrdinom!

Ako by ste sa v takejto situácii zachovali Vy? Určite nám dajte vedieť! Ak sa Vám táto záchranná akcia páčila, nezabudnite ju zdieľať!