Nové iPhony nie sú v predaji ani mesiac a užívatelia už hlásia prvé chyby! Jedná sa o problém s anténou. Aj keď v nových iPhonoch sa nachádza silnejšia 4×4 MIMO anténa, sila signálu je menšia ako v prípade predchádzajúcich modelov.

Nové iPhony boli predstavené 12. septembra. iPhone XS, XS Max a XR opäť prekovali rekordy a predávajú sa veľmi dobre napriek vysokej cene. Tohtoročné modely opať posunuly hranice o čosi vyššie ako v cene tak aj po hardvérovej stránke. Aj napriek tomu testy ukázali, že sťahovanie je síce rýchlejšie ako u predošlej generácie a to o približne 200%, užívatelia hlásia slabý mobilný signál a aj WiFi.

Nejedná sa o ojedinelý prípad

iPhony sa ešte neohrialy a užívatelia nahlasujú chyby jednu za druhou. Na Tweeteri a fórach Apple sa hromadia sťažnosti z čoho jasne vyplýva že nie je to otázka chybných kusov. Zaujímavým faktom v tomto probléme je to, že nové vlajkové loďe od firmy s nakusnutým jabĺčkom obsahujú o 2 antény viac ako minuloročný model.

Prebehli aj laboratórne testy

Na veľké mnoťstvo sťažností reagovalo aj laboratórium kde sa na iPhone pozreli odborníci, ktorí overovali intezitu a silu signálu. Porovnávali tohtoročné iPhony XS, XS max a XR s minuloročnými modelmi.

►►► ČLÁNOK POKRAČUJE NA DRUHEJ STRANE ►►►