„Pri dnešnom súdnom státí s Češkou v pakistanskom Lahore bola opätovne iba zaznamenaná dochádzka. Dôvodom pre nepokračovanie riadenie bola tentoraz neprítomnosť obhajcu spoluobvineného Shoaib. Ďalšie súdne pojednávanie má prebehnúť v utorok 2. októbra. Súdu sa zúčastnil asistent honorárneho konzula Českej republiky v Láhaure, „informoval Blesk.cz Robert Řehák z tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí. Podľa našich informácií sa právnik na súd nedostavil kvôli náhlemu úmrtiu svojho otecka.

Shoaib mal na žiadosť svojho staršieho brata zariaďovať celé Terezino fotenie. Jeho brat k tomu dostal pokyn od údajného šéfa pašeráckého gangu Tárika, Brita s pakistanskými koreňmi, ktorý sa zdržiaval v Londýne. Práve Shoaib mal Tereze tiež odovzdať tašku s drogami.

Pakistanskí colníci zadržali Terezu H. 10. januára, údajne potom, čo prešla cez dve kontrolné stanovištia protidrogových jednotiek cestou na let do Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Deväť kilogramov drogy našli v jej kufri. Za pašovanie drog sú v Pakistane zvyčajne veľmi vysoké tresty, výnimkou nie je ani trest smrti. Ten sa ale podľa českého ministerstva zahraničia spravidla neuplatňuje voči cudzincom.