Slovenská polícia je k prípadu vraždy Jána Kuciaka († 27) skúpa na slovo. Nechce totiž, aby informácie, ktoré preniknú na verejnosť, narušili postup vyšetrovania. Aj napriek tomu však uniklo, ako policajti na podozrivých z vraždy novinára prišli.

Dlhých sedem mesiacov čakala slovenská verejnosť a rodiny pozostalých na akékoľvek vodítko k objasneniu vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírová († 27). Podľa informácií týždenníka Respekt okrem iného pomohla k dolapeniu podozrivých z vraždy americká družica.

Tá zhodou náhod v čase vraždy letela nad Veľkou Mačou a jej okolím, kde sa nachádza novinárov dom. Nešlo však o satelitné snímky, policajtom podľa týždenníka pomohli dáta získané zo satelitov. Túto zvesť však neskôr policajti popreli na tlačovej konferencii.

Zdroj: pixabay.com

Podrobnejšie informácie sme sa mohli dozvedieť z oficiálnych vyhlásení od polície, ktoré poskytla počas pondelka a utorka.

„V rámci policajnej akcie News, ktorá prebiehala 27.-28. septembra bolo zadržaných 10 osôb, z čoho štyria ľudia boli obvinení z úkladnej vraždy. Čo sa týka tohto prípadu, bol to jeden z najťažších pre všetkých, ktorí sa akcie zúčastnili,“

povedal riaditeľ protizločinecké jednotky NAKA Braňo Zurian.

„Veľmi nám pri tom pomohla naša analytická skupina.“

Článok pokračuje na ďalšej strane

▼▼▼