Ku koncu minulého týždňa bola v Komárne zadržaná Alena Z. (44), ktorá si podľa polície mala objednať vraždu investigatívneho novinára Jana Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírová († 27).

O neznámej žene sa začína objavovať veľa informácií. Jednou z nich je aj to, že mala blízky vzťah s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom. Podľa susedov spolu dokonca mali pomer!

Podľa prokuratúry Alena Z. objednala vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej u sprostredkovateľa Zoltána A. Vykonávateľom potom mal byť Tomáš Sz., Ktorému asistoval ako vodič jeho bratranec Miroslav M. Za vraždu Alena údajne zaplatila 50-tisíc eur a ďalších 20 tisíc vo forme odpustenia dlhu.

Otázkou však zostáva, kde k peniazom vôbec prišla. Podľa médií bola totiž niekoľko rokov nezamestnaná. Aj tak sa ale vozila v luxusných autách. Alena síce vie perfektne po taliansky, nikdy však oficiálne nepracovala ako tlmočníčka. Jej bývalý partner a otec jej dcéry Mii (15), Marián M., hovoril síce o jej blízkom vzťahu s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom, nedokázal ale povedať, či bola aj Kočnerovou milenkou.

Článok pokračuje na druhej strane.

▼▼▼