Hovorí sa, že láska nepozná deň ani hodinu. Áno, zvyčajne nepríde, keď na ňu čakáme, ale v úplne nečakanej chvíli nás zasiahne šíp Amora.

Emmy Abrahamson žije vo Viedni. Išla navštíviť svoju priateľku do Amsterdamu. Sedela v blízkosti stanice a čakala na svoju kamarátku, keď sa k nej priblížil bezdomovec a opýtal sa jej koľko je hodín.

Emmy bola podozrievavá, pretože na veži boli obrovské hodiny. Pozrela sa na bezdomovca a videla v ňom nejaký šarm, ktorý ju fascinoval. Hoci bol špinavý, mal roztrhnuté oblečenie a bol zarastený, Emmy videla jeho krásne hnedé oči a príjemný úsmev. Vymenili si niekoľko viet pred príchodom jej kamarátky.

„Nepochybovala som, že je bezdomovec. Bol veľmi špinavý. Jeho brada a vlasy boli vo veľmi zlom stave … Napriek tomu sme sa začali rozprávať. Po chvíli som si všimla, že má krásne hnedé oči, ktoré mi rýchlo spôsobili úsmev na tvári“ – povedala.

Emmy na cudzinca nezabudla. Nemohla na neho prestať myslieť. Pred odchodom z Amsterdamu sa stalo niečo, čo navždy zmenilo jej život …

Článok pokračuje na ďalšej strane.