„Na druhý deň ráno sa ešte hrala a bola veselá, lenže už prestávala jesť a tiež málo pila. Večer však začala veľmi zvracať a pridala sa aj hnačka. Tušila som, že je zle, čo sa potvrdilo aj cez noc,“ vraví matka.

„Ráno ma lekárka poslala s malou do nemocnice. A vtedy prišlo moje najhoršie rozhodnutie v živote. Predtým sme boli dvakrát v Trnave, teraz som sa rozhodla ísť do Galanty. Neviem, čo ma to vtedy napadlo, no, tam mi ju vlastne zabili,“ povedala zdrvená Jana.

Tvrdili mi, že je len unavená

„V nemocnici ju prijali dehydratovanú a s hnačkou na izoláciu. Nikdy nezabudnem na tie slová, ktoré mi sestrička povedala – mamička, verte nám, s týmto máme skúsenosti,“ uviedla Jana. Dievčatko však v nemocnici zomrelo na rotavírus a salmonelózu.

„V Galantskej nemocnici mi lekári tvrdili, že je unavená a len spinká. Oni mi ju ale nechali umierať na rukách! Ešte v ten deň upadla do kómy a ďalší deň o štvrtej hodine ráno nám oznámili, že náš anjelik zomrel,“ dodala. Prípadom sa už zaoberá Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a polície.

Prešiel rok a zatiaľ sa nebol nikto obvinený. Nemocnica v ktorej dievčatko zomrelo, sa v tomto prípade odmieta vyjadriť. Zdrveným rodičom malú dcérku už nič nevráti, ale prípad nechať upadnúť do zabudnutia nepomôže v budúcnosti nikomu.