Od šou Conora McGregora s víťazným Chabibom Nurmagomedovom na galavečere UFC v Las Vegas ubehlo len pár dní. Modriny nezmizli, opuchy nesplaskly. A rovnako tak sa nezahojili šrámy na dušiach oboch bojovníkov, nenávisť planie ďalej! Zatiaľ poslednú reakciu k titulovému zápasu, ktorý poznamenal nechutný dojazd a bitky v Oktagone aj hľadisku, je z pera Nurmagomedova. Ruský bojovník na Instagrame v obsiahlom príspevku pohrozil, že v UFC skončí.

Rodáka z Dagestanu, ktorý McGregora ukončil v noci zo soboty na nedeľu vo štvrtom kole a obhájil pás šampióna v ľahkej váhe, rozhnevala možnosť, že by z UFC boli vyradení jeho krajania Zubajr Tuchugov a Islam Machačev.

Obaja po konci zápase napadli v klietke McGregora a prezident organizácie UFC Dan White zrušil ich plánované duely v UFC. „Tí, ktorí napadli McGregora a majú zmluvu v UFC, tu už nebojujú,“ odkázal po incidente White. Anarchia vo Vegaskej T-Mobile Arene začala ale už pár okamihov predtým, keď sa Nurmagomedov prehupol cez pletivo Oktagon a v hľadisku päsťami zaútočil na McGregorového tréningového parťáka Dillona Dannisa.

„Najväčšie víťazstvo kariéry v priebehu pár sekúnd obrátil v najväčšiu porážku,“ opisovali Nurmagomedove správanie americkí televízny experti. Bolo mu málo, že uškrtením McGregora vylepšil svoju bilanciu na 27 výhier bez jedinej prehry.

Tu je preklad Chabibova instagramového príspevku. „Rád by som niečo odkázal UFC. Prečo niekoho nevyhodíte, keď jeho tím zaútočí na autobus a zraní niekoľko ľudí? Mohli pokojne niekoho zabiť. Prečo nikto nereaguje na to, keď urážajú moju krajinu, náboženstvo, národ, rodinu?

Článok pokračuje na ďalšej strane…